Update marktsituatie houtsector

maandag 26 april 2021

We bevinden ons op vandaag in een nooit eerder geziene marktsituatie: door een wereldwijde schaarste aan materialen en een enorm toegenomen vraag worden wij voor plaatmaterialen dagelijks geconfronteerd met forse prijsverhogingen en oplopende levertermijnen bij onze leveranciers.

Een tekort aan grondstoffen en en een verminderde productie-capaciteit door Covid-19 maatregelen liggen aan de basis van een dalend aanbod vanuit de fabrieken.

Image title

Daarnaast bevindt ook de ‘global logistics’ zich in een kritieke situatie met ook daar zeer sterke kostenstijgingen tot gevolg voor onder andere zeevrachten.

Deze enorme spanningen bij onze leveranciers en de huidige situatie binnen global logistics zorgen ervoor dat ook wij onze prijzen regelmatig zullen moeten aanpassen. We doen ons uiterste best om deze aanpassingen zoveel mogelijk te beperken voor onze klanten, maar kunnen helaas niet om al deze prijsontwikkelingen heen.
Ook levertermijnen kunnen – ondanks onze ruime voorraden - ongezien hoog oplopen door een moeizame aanvoer van materialen.

Om al onze klanten maximaal te blijven servicen kunnen wij enkel prijzen en offertes doorgeven met een beperkte geldigheid. Ook bestellingen op afroep kunnen wij momenteel niet meer aanvaarden.

Onze actuele prijzen en voorraden zijn steeds terug te vinden op onze webshop.
Wij raden onze klanten daarnaast ook aan om op regelmatige basis en tijdig te bestellen en zeker ook rekening te houden met de actuele prijsschommelingen in offertes naar klanten.
  

Wij doen er alles aan om je zo goed mogelijk van dienst te zijn en staan zoals steeds altijd voor je klaar!

Laden
Laden