BELANGRIJKE PRIJSSCHOMMELINGEN


Het afgelopen jaar was een bewogen jaar waar de markt ons reeds meerdere forse prijsstijgingen heeft opgelegd. De laatste weken en dagen ontvangen wij van onze leveranciers alarmerende berichten rond de beschikbaarheid en evolutie van de grondstoffen die noodzakelijk zijn om onze plaatmaterialen te vervaardigen.
De recente ontwikkelingen met het conflict in Oekraïne en Rusland zet niet alleen de beschikbaarheid van houtmaterialen verder onder druk, maar drijft bovenal de energiekosten verder op tot ongekende hoogtes. Deze fors oplopende kosten noopt alle leveranciers tot het implementeren van opnieuw forse prijsstijgingen voor alle leveringen die plaatsvinden in de komende weken. De druk is dermate hoog dat eerder gemaakte bevestigingen rond prijzen en levertermijnen eenzijdig herroepen worden.

Niettegenstaande levertermijnen verder blijven oplopen bij onze leveranciers, krijgen wij bij hen bevoorrechte productieslots. Dit gecombineerd met onze politiek om ruime voorraad aan te houden maken wij ons sterk dat wij u ook in de nabije toekomst vlot kunnen blijven beleveren. Er heerst nog grote onduidelijkheid rond de hoogte van de forse prijsverhogingen. De realiteit van vandaag is dat wij onze finale aankoopprijs pas kennen op het moment dat de vrachtwagen bij ons de goederen komt afzetten. Op basis van de huidige energietarieven is onze inschatting dat de prijzen met 15-25% toenemen. Afhankelijk van de verdere evolutie van de energieprijzen verwachten we dat de aankoopprijzen verder onderhevig zullen blijven aan schommelingen.

Correcte, snelle en eerlijke communicatie dragen wij hoog in het vaandel. Wij blijven ons elke dag inzetten om u vlot te blijven aanleveren. De uitzonderlijke omstandigheden nopen ons echter tot het nemen van een aantal maatregelen:

 1. Onze prioriteit gaat uit naar het in stand houden van ons voorraad leverprogramma. Hierbij een warme oproep om in te loggen op onze webshop om uw meest recente netto aankoopprijs en onze actuele voorraadpositie te kennen. Mocht u nog geen login tot onze webshop hebben geef dan zeker een seintje naar uw vaste vertegenwoordiger of naar onze klantendienst info@triplaco.be.

 2. Omwille van onophoudelijke forse schommelingen in de prijzen van de grondstoffen zijn wij genoodzaakt eerder gemaakte offertes en bepaalde orderbevestigingen te herroepen.
  Voor nieuwe offertes en orderbevestigingen maken wij een onderscheid tussen:

  Offertes/ orderbevestiging voor materialen op voorraad:
  aanbiedingen (steeds ‘behoudens tussentijdse verkoop’) en orderbevestigingen worden gemaakt meT een vaste prijs

  Offertes/orderbevestigingen voor materialen op aanvoer:
  aanbiedingen en orderbevestigingen worden gemaakt met een indicatieve prijs en termijn

Wij hopen, samen met u, dat de omstandigheden snel verbeteren en we weer terug in rustiger vaarwater terechtkomen en bedanken u alvast voor uw begrip en uw vertrouwen in onze producten en diensten.

Mocht u verdere vragen hebben kan u terecht bij uw vaste vertegenwoordiger of bij onze klantendienst.

Laden
Laden