Triplaco maakt het verschil, nu en in de toekomst


Als interieurbouwer maak je uiteraard graag de juiste, meest relevante materiaalkeuze voor de uitvoering van jouw interieurprojecten. Een kwalitatieve en betrouwbare materiaalpartner speelt daarin een belangrijke rol. Door het kiezen voor producten van Triplaco, gespecialiseerd in de productie en distributie van hoogwaardige decoratieve plaatmaterialen, kies je voor toonaangevende producten, ook op het vlak van duurzaamheid.

Image title


Vooruitstrevende materiaalpartner


Een bewuste keuze van plaatmateriaalmerken maakt van Triplaco een vooruitstrevende materiaalpartner. Zo zijn alle plaatmaterialen die bij Triplaco de deur uitgaan PEFC of FSC gecertificeerd, zelfs de door Triplaco opgelijmde platen. Hiermee heb je steeds de garantie dat alle plaatmaterialen die je verwerkt van duurzame oorsprong zijn en kan je – in het geval je zelf PEFC/FCS gecertificeerd bent – het duurzame karakter ook gaan promoten bij jouw eindklant.

Bovendien worden heel wat materialen aangeboden met het Cradle to Cradle certificaat. Het gaat in dit geval over plaatmaterialen van Pfleiderer, de meest toonaangevende leverancier voor de meubel- en interieurbouw binnen Europa, waarvan Triplaco premium partner is binnen België.

De materialen van Pfleiderer worden steeds onder de meest duurzame en klimaatvriendelijke omstandigheden geproduceerd en alle gemelamineerde spaan die hun productieband afrolt draagt het cradle2cradle certificaat. Dit doorgedreven duurzaamheidscertificaat gaat een stap verder dan pure recyclage. Bij recyclage worden materialen weliswaar hergebruikt, maar niet noodzakelijk voor dezelfde toepassing. Bovendien ontstaat bij het recyclageproces meestal opnieuw restafval en kan je materialen maar een beperkt aantal keren recycleren doordat de kwaliteit van het gerecycleerde materiaal na elk recyclageproces achteruitgaat.
Bij Cradle2Cradle is er sprake van 100% hergebruik: de producten worden zodanig ontworpen en geproduceerd dat de materialen een oneindig aantal keren kunnen hergebruikt worden.
Op die manier wordt ook de problematiek van houttekort uit duurzaam beheerde bossen actief aangepakt. Spaanplaten van Pfleiderer worden immers volledig geproduceerd uit pre- en post consumer gerecyclede producten. Dit afvalhout wordt zorgvuldig gescheiden van vreemde stoffen zoals metalen, niet-metalen, kunststoffen, zand en steen. Hierdoor blijft er alleen schoon afvalhout over dat gebruikt wordt voor het recyclingproces. De circulaire spaanplaat van Pfleiderer is dan ook een van de schoonste circulaire platen in de markt. Voor de productie van Pfleiderers spaanplaten hoeven dus geen bomen gekapt te worden.
Deze gerichte, uitgebreide en gecoördineerde strategie om duurzaam te produceren zorgde er voor dat Pfleiderer werd uitgeroepen tot een van de best presterende bedrijven in de Europese bouwmaterialenindustrie als het gaat om duurzaamheid. Hun assortiment gemelamineerde spaan en HPL is daardoor altijd een kwalitatieve en verantwoorde keuze.

Ook alle andere merken binnen de portefeuille van Triplaco werden bewust uitgekozen om de ecologische voetafdruk van deze materialen zo laag mogelijk te houden. Abet Laminati bijvoorbeeld – Italiaans fabrikant van HPL en wereldwijd bekend – blijft continu investeren in een productiebeleid dat zich richt op een zo laag mogelijke impact op het milieu. Zo komt bijna de helft van hun elektriciteitsverbruik van restwarmte uit stadsverwarming en wordt meer dan de helft van hun waterverbruik opnieuw in het productieproces geinjecteerd.

Triplaco is dan ook bijzonder trots op de partnerships met deze fabrikanten. Het kan hierdoor niet enkel hoogwaardige en verfijnde producten aanbieden, maar ons bedrijf is door deze samenwerkingen ook toonaangevend op het vlak van duurzaamheid en geeft daarmee heel wat concullega’s het nakijken.


Image title

PEFC beleidsverklaring

Het PEFC-keurmerk is een keurmerk ter bevordering van duurzaam bosbeheer, waarbij evenveel aandacht is voor de ecologie, de economie en de sociale aspecten. Lees hier onze PEFC Beleidsverklaring.

Laden
Laden